RESİMLERİMİZ

Bafa Gölü'ndeki tatiliniz süresince neler yapabilirsiniz ?

Bafa Gölü flora, fauna ve kuş alanları gibi özellikleriyle doğal zenginliklere sahip, yaban hayatı yönünden de önemli bir sulak alandır. Ege Denizinin Latmos körfezi iken M.S. 3. YY.da Büyük Menderes Nehri'nin taşıdığı alüvyonlarla denizle bağlantısı kesilmiş ve göl haline gelmiştir. Zengin kültürel ve doğal kaynak değerleri nedeniyle 1994 yılında 12.281 hektarlık bir alanı kapsayacak şekilde Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. 6708 hektarlık yüzey alanı olan gölün derinliği 25 mt'ye kadar ulaşmaktadır. Bafa Gölü'nün güneyinde Ilbıra Dağları, kuzeyinde ise haşmetli görüntüsüyle Beşparmak Dağları bulunmaktadır.

Bafa Gölü nesli tehlike altında bulunan birçok kuşa üreme ve kışlama imkanı sağlamaktadır. Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Kaşıkçı Kuşu göldeki adacıklarda, Ak Kuyruklu Kartal ise gölün kuzeyindeki Beşparmak Dağlarında üremektedir. Kış aylarında göle barınmak amacıyla Bahri, Küçük Batağan, Küçük Karabatak, Tepeli Pelikan, Boz Ördek, Elmabaş Patka, Bataklık Kırlangıcı, Mahmuzlu Kız Kuşu, Sakarmeke, ve Flamingo gibi kuşlar da gelmektedir. Bu nedenle Bafa Gölü Önemli Kuş Alanıdır.

Türkiye'de çok ender rastlanılan özelliklere sahip Bafa Gölü'ne, her yıl binlerce yerli-yabancı ziyaretçi gelmektedir. Yerli-yabancı birçok televizyonlar belgesel çekmekte, birçok dergi ve gazete gölün tarihini, sosyolojik yapısını, turistik tanıtımını yapmaktadır. Birçok turizm acentaları burada kültürel turlar, doğa yürüyüşleri, kampçılık, botanik turları, foto safari, kuş gözlemciliği, manzara izleme, yüzme gibi birçok etkinlik gerçekleştirmektedir.
• Kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.
• Gölde tekne turu yapabilirsiniz.
• Gölde yüzebilir, gün batımını seyredebilirsiniz.
• Latmos'da trekking ve kampçılık faaliyeti yapabilirsiniz.
• Fotoğraf çekebilir, foto safari yapabilirsiniz.
• 1950'lerin doğal ortamında, sakin bir tatil yapabilirsiniz.
• Olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
• Bitki ve böcekleri inceleyebiliriniz.
• Doğa yürüyüşü ve botanik turu etkinliklerini yılın her mevsiminde yapabilirsiniz.
• Efes, Milet, Priene, İasos, Didim, Bodrum, Kuşadası gibi tarihi ve turistik şehirleri günü birlik ziyaret edebilirsiniz.

Doğa Fotoğrafçılarına En İyi 10 Adres
Doğa fotoğrafçılığı, fotoğraf sanatı altında ayrı bir uzmanlık alanı. Doğa fotoğrafı çekebilmek için fotoğraf bilgisine olduğu kadar doğa bilgisine de ihtiyaç var. İnsan eliyle yaratılmamış canlı veya cansız varlıklar doğa fotoğrafçısının konusu olabiliyor.
Yabani hayvanlar, dağlar, göller, bitkiler, bulutlar, ormanlar... Bazı adresler, manzaralar var ki, güzelliği ve eşsizliğiyle insanın işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Biz de bu hafta amatör doğa fotoğrafçıları için, gidilebilecek en iyi güzergahları araştırdık.

EN İYİ 10
1. Kapadokya - NEVŞEHİR
2. Fethiye - MUĞLA
3. Kaçkarlar - DOĞU KARADENİZ
4. Küre Dağları - KASTAMONU
5. Macahel - ARTVİN
6. Bafa Gölü - AYDIN
7. Yedigöller - BOLU
8. Kapuzbaşı Şelaleleri - KAYSERİ
9. Dişlice - MUĞLA
10. Van Gölü - VAN
11. Amasra…